Wednesday, April 11, 2012

Varulvsfakta- Del 2


Hur känner man igen en varulv?

Det finns många olika sätt att känna igen en varulv på. Alla varulvar har t.e.x sammanvuxna ögonbryn. I Ryssland hade alla varulvar hår under tungan, och vissa varulvar har ett blodrött födelsemärke som kallas Kains märke. I vissa sägner från Frankrike och Tyskland säger man att varulvar har ett pentagram på bröstet.


Pentagram






Vissa sägner säger också att när varulvarna är i människoform så har de päls på insidan av skinnet. När de förvandlas så vänds de helt enkelt ut och in. Pälsen blir synlig och spåren efter människan man en gång var finns på insidan. Många sägner berättar om hur en jägare skjuter en varg och när han sedan skär upp den så hittar han en väst på insidan. Det han trodde var en varg, var en varulv. Men självklart kan du också se det om en människa plötsligt förvandlar sig till en varg medan du ser på. Det är nog det säkraste beviset, men du överlever nog inte tillräckligt länge för att varna de andra. Om det är fler som ser på så överlever nog ingen av er. Det ofarligaste sättet är nog att leta efter tecknen som du läste om innan.

Hur dödar man en varulv?

Under 1800-talet hittade man på att silverkulor dödar varulvar. Påhittet kom från skräckhistorier där folk dödade varulvar med just en silverkula som de sköt med sitt gevär. Det är inte sant enligt folktron.

Enligt folktron så kunde man använda en blomma vid namn Stormhatt. Man sa att den var dödligt giftig för varulvar och att doften av den höll dem på avstånd. Tyvärr så är den dödligt giftig att hålla i även för människor så det är inget rekommenderat val. Enligt grekisk mytologi växte Stormhatten upp ur pölar av saliv som dreglats av dödsrikets trehövdade vakthund Kerberos. Om man inte hittar någon Stormhatt, eller om man inte vill använda den, så kan man även använda mistel, råg och ask. Ett hus som står i skuggan av en rönn sägs vara en trygg plats där varulvarna inte kan nå dig. Om man dödar en varulv så sägs det att om man inte kremerar dem så uppstår de som en vampyr. Under dagen ser den ut som ett lik, men när mörkret sänker sig så vaknar den och vandrar runt som en vampyr. Om detta händer så måste du kalla på en präst som kan utföra exorcism. Prästen måste halshugga vampyrvarulven med en spade och slänga huvudet i en bäck. När detta är gjort är varulven för evigt död och du kan pusta ut.


Hur botar man en varulv?

En varulv kan botas, till skillnad från vampyren. Den enklaste metoden är att kalla på varulven tre gånger med dess människonamn. I Sverige räckte det med att bara säga "Du är en varulv" till en varulv så var varulven botad. Under medeltiden hade man svårare och hårdare metoder. T.e.x korsfäste man dem som man trodde var en varulv, eller så skållade man honom eller slog honom i pannan med en kniv. En häxa eller trollkarl kan också häva förbannelsen. Man kan även kasta ett föremål av metall på varulven eller röra vid den med en högaffel. Man kan även sticka den tre gånger med en kniv i handen.

__________________________________________________________________________________

Är det intressant? Jag tar flera frågor istället för bara en eftersom svaret är så kort.
 Kommentera gärna om ni har några andra frågor som ni vill att jag ska ta upp i nästa varulvsfakta!!! Fjompen skulle nog också bli glad om ni ställde frågor till henne om vampyrer!!! Jag hoppas att ni lärde er något!!!
Hare brae!!! :P
//Bokberoende ^vv^ 

 

    

No comments:

Post a Comment