Friday, April 13, 2012

Vampyrfakta Del 2 - "Hur du hittar en vampyr."

Hur ser vampyrer ut?
Bleka, eleganta och fantastiskt snygga, säger du? Nja, tror inte det.
Bleka är de nog, de har ju inget blod och är praktiskt taget vandrande lik, de har en hemsk rutten andedräkt (som sagt, de är ruttnande lik) och långa naglar.
Många källor säger även att vampyrer ha sammanvuxna ögonbryn, fåriga handflator och även vassa hörntänder. Men på senare tider har man ändrar dem lite, nu växer hörntänderna när vampyren är hungrig och de glittrar i solskenet. Vampyrer är kalla, luktar illa och tål inte heller vitlök eller stark mat.
Vanligtvis sägs det även att vampyrer inte kastar skuggor och har ingen spegelbild. Vad jag har läst så beror det på att spegeln visar själen, och vampyrer har ingen själ.

Om du misstänker att en vampyr stampar omkring i dina trakter och du är rätt säker på vilken grav det är vampyren finns i, så kan du göra/undersöka följande för att bli helt säker:


  •  Finns det hål i marken på den graven? Tillräckligt stora för att fingrarna ska få plats? Då är det en vampyrs grav. 
  • Låt en oskuld pojke rida en vit hingst över kyrkogården (vissa källor säger att pojken ska vara naken eller att det lika gärna kan vara en oskuld flicka). Om det finns en grav som hästen inte vill gå över, så ligger det en vampyr där.
  • Du kan förstås även leta efter vampyrens skugga, om du råkar umgås med en. Leta efter spegelbilder och servera dem stark mat. Om de vägrar äta den, så är det antingen en allergisk människa eller en vampyr, vem vet?
När du väl har öppnat kistan kan du leta efter följande på kroppen (om kroppen inte är där så är det ett annat problem, men det får du läsa om i nästa Vampyrfakta.):

  • Är ögonen öppna? Fuktiga? Yep, definitivt en vampyr!
  • Känns kroppen mjuk och levande, inte alls ruttnande eller äcklig? En vampyr. 
  • Finns det blod i ådrorna? Det borde det inte göra, det är ju en vampyr. Du ser hur all "fakta" går emot varann. 
  • Kistan är fylld med blod! Fy fan vad äcklig, men ja, det är en vampyr. 
  • Klösmärken på kistlocket? Innan du får för dig att ta på kroppen, ring polisen och få den undersökt. Man kan inte vara säker, det kanske var ett mord? 
  • Och sist men inte minst: finns det två små hål i halsen? Då har personen blivit smittad då den levde och går nu igen som vampyr, eller blev biten av en orm, svimmade och blev levande begravd. 
Det var allt för dagens Vampyrfakta, ställ frågor utifall ni vill veta mer! Eller sök på Google, det hjälper nog xD

//Fjompen :)






No comments:

Post a Comment